MareziJazz

Festival big bandov

1. večer

pod borovci v Kubedu

sobota, 4. julij, ob 20.00

MJ 2020

MareziJazz 2020 na glasbenem potepu

 

Festival MareziJazz letošnjo petnajstno obletnico praznuje v nekoliko drugačni obliki. Tekom poletja se bodo na različnih prizoriščih v koprskem zaledju zvrstili trije koncertni večeri, prvi že v soboto, 4. julija.

 

Da bi lahko upoštevali omejitve združevanja in zahtevano razdaljo, smo se odločili organizirati nekoliko manjše večere bolj intimne narave. Namesto tradicionalnih dveh zaporednih festivalskih dni z mnogimi big bandi, ki v Marezigah igrajo dolgo v noč, bo letos MareziJazz izveden drugače. Kot cikel krajših koncertnih večerov z manjšim številom nastopajočih zasedb se festival namreč odpravlja na potep. S tremi koncerti bi vas radi popeljali v tri različne kotičke koprskega podeželja, ki so se nam zdeli še posebno prikladni za letošnje bolj intimno vzdušje.

 

Prvi večer se bo – tradicionalno – odvil prvi julijski vikend. V soboto, 4. julija 2020, ob 20.00 bodo na odru pod borovci v Kubedu nastopili Just Friends Quartet, ki so pred dobrim mesecem izdali svoj drugi album. Sledil bo jam session v sodelovanju z glasbeno šolo JazzObala.

 

Drugi koncert bo v petek, 7. avgusta, »na višti« v Marezigah in ostaja zvest big bandom. Festival bomo zaključili z ambientalnim jazzom manjših zasedb »na Žardinu« nad Sv. Antonom 5. septembra. Zaradi nepredvidljivih sprememb epidemiološke slike in s tem povezanih omejitev združevanja bomo več podrobnosti sporočali sproti.

 

Več informacij najdete na naši FB strani.

Vabljeni na potep in Kozarec dobre glasbe!