MareziJazz

Festival big bandov

MareziJazz se bo

spet potepal 2021!

MJ 2020

MareziJazz 2020 na glasbenem potepu

Festival MareziJazz letošnjo petnajstno obletnico praznuje v nekoliko drugačni obliki. Tekom poletja se bodo na različnih prizoriščih v koprskem zaledju zvrstili trije koncertni večeri.

 

Da bi lahko upoštevali omejitve združevanja in zahtevano razdaljo, smo se odločili organizirati nekoliko manjše večere bolj intimne narave. Namesto tradicionalnih dveh zaporednih festivalskih dni z mnogimi big bandi, ki v Marezigah igrajo dolgo v noč, je letošnji MareziJazz izveden drugače. Kot cikel krajših koncertnih večerov z manjšim številom nastopajočih zasedb se festival odpravlja na potep. S tremi koncerti bi vas radi popeljali v tri različne kotičke koprskega podeželja, ki so se nam zdeli še posebno prikladni za letošnje bolj intimno vzdušje.

 

Tretji večer festivala MareziJazz se bo odvil v soboto, 5. septembra, pri Kocjančičih nad Sv. Antonom. Dogajanje na Žardinu se bo tako kot oba večera do sedaj pričelo ob 20.00Tokratni koncert bo ovit v bolj ambientalen avtorski jazz. Najprej bo nastopil trio pozavnista Denisa Beganovića - Kikija, ki bo predstavljal lani izdani album. Letošnji festivalski cikel pa bo - s svojim prvim nastopom v regiji - zaključil Gašper Selko, pod umetniškim imenom X.U.L, ki prav tako predstavlja svoj sveže izdani prvenec VOID - A Story About a Man.

 

Brezplačne vstopnice za 3. večer je možno rezervirati na marezijazz@gmail.com (rezervacije bodo odprte do prihodnje srede, 2. septembra, do polnoči). Za rezervacijo je na voljo 170 vstopnic.

 

Prvi večer se je – tradicionalno – odvil prvi julijski vikend. V soboto, 4. julija, so na odru pod borovci v Kubedu nastopili Just Friends Quartet, sledil pa je jam session v sodelovanju z glasbeno šolo JazzObala. Na drugem večeru, ki se je odvil v petek, 7. avgusta, sta na "višti" v Marezigah nastopili dve zasedbi: domačini Bend-it! Orchestra in stari znanci festivala Jazz Punt Big Band iz Tolmina. Osrednji večer festivala MareziJazz 2020 je z več kot 300 obiskovalci bil ena izmed največjih glasbenih prireditev v Sloveniji letos. Publika je bila navdušena nad dobro glasbo in pogledom na koprski zaliv ter hvaležna za prijetno vzdušje, ki je v Marezigah vladalo kljub nujnim ukrepom. 

 

Več informacij najdete na naši FB strani.

Vabljeni na potep in Kozarec dobre glasbe!