MareziJazz

Festival big bandov

2. večer

na višti v Marezigah

petek, 7. avgust, ob 20.00

MJ 2020

MareziJazz 2020 na glasbenem potepu

Festival MareziJazz letošnjo petnajstno obletnico praznuje v nekoliko drugačni obliki. Tekom poletja se bodo na različnih prizoriščih v koprskem zaledju zvrstili trije koncertni večeri.

 

Da bi lahko upoštevali omejitve združevanja in zahtevano razdaljo, smo se odločili organizirati nekoliko manjše večere bolj intimne narave. Namesto tradicionalnih dveh zaporednih festivalskih dni z mnogimi big bandi, ki v Marezigah igrajo dolgo v noč, je letošnji MareziJazz izveden drugače. Kot cikel krajših koncertnih večerov z manjšim številom nastopajočih zasedb se festival odpravlja na potep. S tremi koncerti bi vas radi popeljali v tri različne kotičke koprskega podeželja, ki so se nam zdeli še posebno prikladni za letošnje bolj intimno vzdušje.

 

Drugi koncert bo v petek, 7. avgusta, »na višti« v Marezigah in ostaja zvest big bandom. Na odru se bodo domačinom Bend-it! pridružili še stari prijatelji MareziJazza Jazz Punt Big Band

 

Prvi večer se je – tradicionalno – odvil prvi julijski vikend. V soboto, 4. julija 2020, ob 20.00 so na odru pod borovci v Kubedu nastopili Just Friends Quartet, sledil pa je jam session v sodelovanju z glasbeno šolo JazzObala. Festival bomo zaključili z ambientalnim jazzom manjših zasedb »na Žardinu« nad Sv. Antonom 5. septembra. Zaradi nepredvidljivih sprememb epidemiološke slike in s tem povezanih omejitev združevanja bomo več podrobnosti sporočali sproti.

 

Več informacij najdete na naši FB strani.

Vabljeni na potep in Kozarec dobre glasbe!