MareziJazz

Festival big bandov

Vidimo in slišimo se

6. in 7. avgusta

v Marezigah!

MJ 2021

MareziJazz 2021 - že 16. kozarec dobre glasbe

Lanski, pandemsko obarvani jubilej smo obeležili s potepanjem po lepih razgledih slovenske Istre. Letos pa se festival MareziJazz vrača k osnovam - nazaj v domače Marezige, nazaj k dvema zaporednima festivalskima dnevoma, nazaj k big bandom, nazaj k večjemu številu kvalitetnih zasedb, tako slovenskih kot tujih.

MareziJazz se bo tudi letos odvijal na "višti", razgledu zraven spomenika v Marezigah. V dveh festivalskih dneh - 6. in 7. avgusta - se bodo zvrstili štirje domači big bandi, z dvema gostujočima zasedbama iz sosednje Italije pa bo letošnji festival po enoletnem pandemskem premoru ponovno postal mednaroden.

Z veseljem se vračamo k osnovam, ko pa so te tako dobre - še naprej se zavzemamo za širitev big bandovske in jazz kulture v naših krajih, še naprej v naše okolje privabljamo vrhunske zasedbe, še naprej združujemo glasbenike in spodbujamo njihovo ustvarjalnost ter jih na našem seminarju Zgrabi Zvok, v sodelovanju z glasbeno šolo Jazz Obala, tudi izobražujemo.  

 

Program letošnjega festivala MareziJazz:

petek, 6. avgust 2021, od 19.00
Big Band Theory (ITA) • Špičikuc Orchestra • Jazz Punt Big Band • Big Band GveriLLaz

sobota, 7. avgust 2021, od 20.00
Bend-it! Orchestra • 1000 Streets Orchestra (ITA)

 

Obisk obeh večerov tudi letos ostaja brezplačen, pripravljamo pa tudi neposredni prenos v živo, ki si ga bo možno ogledati na straneh naših družabnih omrežij.

Zaradi epidemioloških razmer bo število mest omejeno, rezervacije bodo možne prihodnji teden.

Več informacij najdete na naši FB strani.

Se vidimo ob Kozarcu dobre glasbe!