MareziJazz

Festival big bandov

2. večer

na višti v Marezigah

petek, 7. avgust, ob 20.00

Nastopajoči

Jazz Punt Big Band

Jazz Punt Big Band pod umetniškim vodstvom pozavnista Matije Mlakarja ustvarja že od leta 2005, v tem času pa so člani sestava svojo ljubezen do glasbe razdajali na več kot 150 koncertih doma in v tujini. Slovenske barve so tako zastopali v Grčiji, Španiji, Nemčiji, na Madžarskem, Češkem in v Italiji. Med najodmevnejše sodita koncerta na dveh mednarodnih tekmovanjih big band zasedb, in sicer v Budimpešti leta 2013 ter dve leti zatem v Česká Kamenice na Češkem. Člani zasedbe so namreč na obeh tekmovanjih osvojili zlato plaketo in dosegli najvišje število točk med nastopajočimi. V letu 2015 so ob svoji deseti obletnici pripravili izjemno uspešen projekt 'A Tribute to The Beatles', s katerim so do sedaj izvedli že več kot dvajset koncertov. Med njimi sta tudi nastopa na znamenitem Nišville Jazz Festivalu v Srbiji leta 2016, kjer so si delili oder s svetovnimi zvezdami jazza ter soula, kot so Joss Stone, Al Di Meola in Bill Evans, ter na Big Band Festivalu Šiauliai v Litvi leta 2018.

 

WE WILL ROCK YOU

S projektom “Queen - We Will Rock You” se želijo člani Jazz Punt Big Band-a pokloniti legendarni angleški rock skupini Queen, ki je bila ustanovljena pred 50-imi leti v Londonu in je še danes ena najbolj znanih glasbenih skupin pri vseh starostnih generacijah. Priredbe skladb kot so Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Another One Bites The Dust idr., so jazzovsko obarvane, aranžmaje pa so prispevali tudi slovenski aranžerji (Matjaž Mikuletič, Goran Krmac, Albert Kerekeš, Matija Mlakar, Tanja Srednik). Z Jazz Punt Big Bandom bosta nastopila tudi mlada perspektivna vokalista, Tanja Srednik in Jaša Šaban. Glasbena poslastica, ki je ne gre zamuditi! Tmin Will Rock You! :)

Bend-it!

Bend-it! je zasedba, ki jo odlikuje heterogenost. Umetniško vodenje tega jazz orkestra je prevzel mednarodno priznani saksofonist Lovro Ravbar in spomladi 2018 se je začelo skupno ustvarjanje. Big band Bend-it! svojo publiko navdušuje s svojo energijo in vidno ljubeznijo do skupnega muziciranja. Zasedba se trudi delovati izven ustaljenih navad podobnih glasbenih sestavov. Kljub kratkemu obdobju delovanja, se glasbeniki žanrsko ne omejujejo. Čeprav je band začel z izvajanjem swing klasik, pop, rok, funk in ostalih priredb za big band zasedbe, se je že zelo hitro podal v vode izvajanja avtorskih skladb. Te so bile od začetka dirigentovo delo, sedaj pa svoje skladbe in aranžmaje na pulte prinašajo tudi ostali člani big banda. Bend-it! tako upogiba meje glasbenih zvrsti in se giba v smeri iskanja prepoznavnega, povsem (samo)svojega zvoka