MareziJazz

Festival big bandov

MareziJazz se bo

spet potepal 2021!

Nastopajoči

Denis Beganović Trio

Primorski pozavnist je decembra 2019 izdal svoj prvi solistični album SENSES. Tokrat bo predstavil skladbe iz albuma v posebni obliki in sicer z svojim triom. Taka zasedba zbudi posebno vzdušje, zelo velik poudarek je namreč na atmosferi skladb. Ob Beganoviću se na klasični akustični kitari, prepleteni z zvočnimi efekti, predstavlja vrhunski kitarist, Mario Babojelič, sicer nepogrešljivi član skupine Neomi. Na kontrabasu svojo virtuoznost ter značilen zvok pokaže Peter Smrdel, znan kot vodja skupine WCKD Nation. Tokrat se jim bo na odru pridružila mladapevka Zala Smolnikar. Denis s triom skozi avtorske kompozicije in nezamenljivi zvok svoje pozavne pričara skoraj da meditativno vzdušje.

X.U.L - Gašper Selko

VOID - A Story About a Man je glasbeni prvenec Gašperja Selka (trobenta, klaviature), pod imenom X.U.L pa ustvarja avtorsko glasbo, kjer združuje moderno klasiko, minimalizem in elektroniko ter raziskuje nove načine interakcije med glasbo in poslušalci.
Gašper Selko je trobentač mlajše generacije. Po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani je študij kasneje nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, kjer je leta 2018 magistriral pri Tiborju Kerekešu. Že v času študija se je spogledoval in ustvarjal v različnih glasbenih zvrsteh. Je član zasedbe Leni Kravac, »MUSCAH'«, Good Vibration, Yanu, Mestne godbe Kamnik, sodeluje pa z mnogimi priznanimi umetniki in skupinami kot so Noctiferia, Murat in Jose, Igor Leonardi, Denis Beganović, JaMirko, Damaris, Simfonični orkester Domžale - Kamnik in drugimi. Glasba je pomemben del njegovega življenja, saj vse kar posluša, ustvarja in igra je odraz njega samega, vse od energičnosti metala, popolnosti klasične glasbe, svobode jazza in raznolikosti folk in etno glasbe.