MareziJazz

Festival big bandov

1. večer

pod borovci v Kubedu

sobota, 4. julij, ob 20.00

Mentorji

Jaka Pucihar - klavir

Študij Kompozicije in glasbene teorije (magisterij) je končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado za Koncert za tolkala in orkester, od leta 1999 pa na Akademiji predava glasbeno-teoretične predmete.

Deluje kot skladatelj, aranžer in pianist (jazz) in sodeluje s številnimi umetniki in ansambli (Irena Grafenauer, Mate Bekavac, Darja Švajger, Alenka Godec, Vita Mavrič, Simfonični orkester ter Big band RTV Slovenija, …). Kot jazz pianist in aranžer se je izpopolnjeval še pri prof. Uli Schererju (Avstrija), Barry Harrisu in Johnu Claytonu (Norveška/USA) ter Renatu Chiccu (Slovenija).

David Morgan - bobni

Je od leta 2001 aktivno prisoten na slovenski glasbeni sceni vse od popularne glasbe do jazza.
Študiral je v celovškem konservatoriju pri prof. Erichu Bachtaeglu smer jazz.

Aktivno sodeluje z mnogimi slovenskimi in mednarodnimi glasbeniki kot so Binho Carvalho, Denise Dantas, Rok Golob, Jan Plestenjak, Janez Bončina Benč, HeaveniX, Izidor Leitinger, Katrinas, Primož Grašič, RTV Big Band, Areia, Nas 3, Tomy DeClerque, Valentino Kanzyani, ...

Vodi svojo zasebno bobnarsko šolo iz katere se je rodil tudi prvi bobnarski projekt na Obali. V svojih 15 letih aktivnega dela na glasbenem področju si je nabral bogate izkušnje in sodelovanja na samem vrhu glasbene scene.

Reference:

  • koncertiranja na področju klasične, popularne in jazz glasbe ( Avtomobili, gledalisce Drama v Ljubljani, Rtv revijski orkester, Jan Plestenjak, Janez Bončina BENČ, Katrinas, Rok Golob, Binho Carvalho, Nermin Puškar, Primož Grašič, RTV Big Band, Traja Imer Brizani, Žiga Murko Group, Massimo Greco ( Zucchero, Clan Greco), Izidor Leitinger, Heavenix, Maya, Katja Koren, Rebeka Dremelj, David Morgan Jazz Quintet, Nas 3 fusion trio, Slavko Ivančič, Areia, Rudi Bučar, Orkester slovenske vojske, Šukar, ....)
  • Tv Shows ( Hri Bar, Slo Popevka, As ti tut not padu, Ugani kdo pride na večerjo)
  • studijska snemanja
  • vodenje seminarjev ( jazz, afro Cuban, brazilian)
  • organizirano vodenje skupin – team building
  • organizacija in vodenje projektov in glasbenih prireditev

Lovro Ravbar - saksofon

Lovro Ravbar je rojen v Novem mestu. Odraščal je v Krškem, kjer se je srečal z glasbo. Njegov prvi učitelj prof. Gradišek ga je kmalu postavil v vrste pihalnega orkestra KK, Big band-a KK in simfoničnega orkestra KK.Po klasični izobrazbi saksofona na SGBŠ Ljubljana je študiral v Rotterdamu. Po diplomi je leta 2005 tam opravil tudi podiplomski študij jazza.Lovro Ravbar je saksofonist, komponist, producent, učitelj in band leader, ki pozna odre širom Evrope. Doma redno deluje v Big Band KK in LeeLooJamais. Prejel je nagrado Jazzon 2004 za naj jazz kompozicijo. Leta 2008 je izdal svoj prvi solo album Rush hour. V 2009 je kot prvi alt in solist predstavljal European Jazz Orchestra na evropski turneji pod vodstvom legendarnega Peter Herbolzheimer. V juniju 2013 ga je Big band KK zaznamoval kot solista na famoznem MONTREUX JAZZ FESTIVAL. V 2013 je Lovro Ravbar sodeloval z nacionalnim HRT big bandom v Zagrebu. Kot altist in solist je opravil letno turnejo po Hrvaškem. V 2015 je začel sodelovati z The Bug Orchestra. Uspešno turnejo po Češki Republiki so končali v svetovnem klubu Lucerna v Pragi. V 2016 se je Lovro Ravbar predstavil kot solist in komponist v Big band RTV Slovenija. Leta 2017 je izdal svoj drugi album z naslovom Get on Board. V istem letu je tudi prevzel taktirko in vodenje novo nastalega big banda Bend-it!